ARCHÍVUM / magyar

ÍGY MÉG BIZTOS, HOGY NEM ETTÉL FÁNKOT!

A koronavírus-járványhoz igazodva idén online rendezik meg Nagykanizsán a XIII. Farsangi Fánkfesztivál programjait, de megtartják a fánksütőversenyt és az érdeklődők vásárolhatnak is majd - közölték a szervezők

DÍJNYERTES BOROK, AMELYEKET SZINTE MINDENHEZ FOGYASZTHATSZ!

Fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje, a vörösborok között pedig a ménesi Balla Géza Pincészet szintén 2017-es Feketeleányka Selectionje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

KÖNNYŰ ÉTEL AZ ÜNNEPEKRE VAGY ÉPPEN AZ ÜNNEPEK UTÁNRA!

Ez a recept, egy igazi karácsonyi klasszikus, egy olyan főfogás, amely nem hiányozhat az ünnepi menüből. Persze szokás szerint kicsit újra lett gondolva, de attól még ízletes, laktató és ünnepi is.

A KARÁCSONY KEDVENC ÉDESSÉGE MINDEN ÉVBEN JÓL FOGY!

Évente mintegy 3500 tonna fogy az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, amelynek éves forgalma 7 milliárd forint körül alakul - közölte Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ).

SZÁZ TERMELŐT MUTAT BE A MAGYAR KONYHA MELLÉKLETE

Száz termelőt mutat be "nem mindegy, hogy mit eszünk" mottóval a Magyar Konyha melléklete - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

VÁLASSZUK A HAZAIT KARÁCSONYKOR IS!

A magyar élelmiszerek nemcsak ízletesek és frissek, de hozzájárulnak a gasztronómiai kultúránk, és a gazdálkodási hagyományaink fennmaradásához is. Menjünk ki a piacokra, keressük a hazai termelők portékáit: a magyar halat, a vecsési, hadházi káposztát, a diót, a mákot, a magyar baromfit - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.