Áztassuk vízbe a datolyát és a vörösáfolyán 20 percre. Öntsük az aprítóba a kókuszzsírt, a datolyákat, majd minden más hozzávalót. Addig zúzzuk a hozzávalókat, amíg krémesen sima masszát nem kapunk. Adagoljuk a masszát jégkockatartóba vagy bon-bonos szilikonformákba, s hűtsük ki. A bevonómasszát és a kókuszzsírt olvasszuk meg gőz fölött, s vonjuk be a kockákat csokoládéval. Ízlés szerint díszíthetjük durvára vágott magvakkal vagy mazsolával.

Hozzávalók

5 darab aszalt datolya (Medjool)
1 csésze szárított vörösáfonya (vagy más aszalt piros gyümölcs)
0.33 csésze quinoa
½ csésze kesudió
2 kanál lenmag
2 kanál kókuszolaj
20 g kakaó
A bevonathoz
csokoládébevonó
1 kanál kókuszolaj
A díszítéshez (ízlés szerint)
mazsola
kesudió (zúzott)
pisztácia
mogyoró


Forrás:iranyakonyha, mti/Fotó:pixabay