Elkészítés:
A burgonyát, a pórét és a zellert megtisztítjuk és nagy darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit megmossuk és lobogó sós vízben 5 percig blansírozzuk (főzzük). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és négy részre vágjuk. A zöldségdarabokat, a zellerlevelet meg az apróra vágott petrezselymet 2, 5 liter vízben feltesszük főzni. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon 1 órát főzzük. A zellerlevelet kivesszük és ha szükséges, újrafűszerezzük a levest. Levesestál aljára öntjük a tejszínt, majd apránként beleöntjük a levest. Kis darabokra vágott vajjal, reszelt szerecsendióval megszórjuk és rögtön tálaljuk.
Hozzávalók:
› 4 burgonya
› 1 kis fejes káposzta
› 4 póréhagyma, de a fehér része
› 1 zeller
› 2 szál zellerlevél
› 1 csokor petrezselyem
› csipetnyi reszelt szerecsendió
› 2 dl főzőtejszín
› 4 dkg vaj
› őrölt bors
› só
(Forrás:iranyakonyha.hu/Fotó:habliliom.hu)