A zsíron felteszem pirítani az apróra vágott vöröshagymát.  Amint megpirult, leveszem a tűzről és ráteszem a fűszerpaprikákat és beleteszem az megpucolt kárász és törpeharcsa darabokat.  Beletesszük a paradicsom és paprikát, amiket előtte néhány darabra összevágtunk, majd kevés vizet öntünk rá. Ezt körül belül 1 órán keresztül közepes tűznél főzzük, amíg a halak szét nem omlanak. Mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a halászlésűrítményt és a halászlé kockákat is, melyekkel 10 percig főzzük. Miután levettük a tűzről, átpasszírozzuk. ( Én botmixerrel szoktam, talán gyorsabb, mint passzírozóval) Az átpasszírozott hallevet felöntjük kb. 2 liter vízzel, majd visszatesszük a gázra. Amikor felforr beledobjuk a pontyszeleteket és 10 percig hagyjuk rotyogni, majd tálaljuk.

 

Hozzávalók

1 kg ponty

0.5 kg harcsa

4 fej vöröshagyma

2 db paradicsom

2 db friss tv paprika

2 db halászlé kocka

3 kanál pirospaprika

2 kanál só

 

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)