A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük.
A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel és úgy tesszük tepsibe, hogy ne fedjék egymást. Ráreszeljük a sajtot és betakarjuk alufóliával. Lehet fedeles tepsiben vagy jénai tálban is készíteni, a lényeg, hogy fedjük le!
Kb 180 °C-os (gázsütőnél 4-es fok) sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Ami a köretet illeti, ízlés szerint bármilyen körettel fogyasztható.
Hozzávalók:
1 kg sertés rövidkaraj
3 csipet só
2 ek tejföl
4 ek mustár
2.5 ek napraforgó olaj
bors ízlés szerint
25 dkg sajt (reszelt)
(Forrás:iranyakonyha.hu, receptneked.hu / FOtó: pinterest, youtube)