Főzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével törjük össze, keverjük bele a tejfölbe és öntsük a spenótos nokedli tetejére, majd koronázzuk meg a reszelt sajttal és a kockára vágott pulykamellsonkával.
Tej és tojásérzékenyeknek:
A tojás helyett olajat és búzadarát használunk. 1 tojás 2 evőkanál olajnak és 2 teáskanál búzadarának felel meg. Az olajat és a búzadarát összekeverjük, ezzel meg is van a tojás. Ezt követően adjuk hozzá a sót, a vizet, a lisztet. Természetesen az állaga más lesz és a színe is megváltozik (halványabb lesz), de az íze (és ez a lényeg) ugyanolyan, mint az "eredetinek".
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott spenótpüré
40 dkg nokedli
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
1 ízlés szerint tejföl
1 ízlés szerint fokhagyma
1 ízlés szerint reszelt sajt
20 dkg pulykamellsonka
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu, nanimano.blogspot.hu / Fotó: pinterest, palocprovence.hu)