A pörkölthöz a hagymát felkockázzuk, zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk vele, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, fűszereket. Ízesítéshez fűszereket használunk, leves kockát, kevés vizet, és készre főzzük.
A főzelékhez a sárgaborsót felengedjük vízzel, sózzuk, és apróra zúzott fokhagymával ízesítjük. Ebbe is leveskockát teszünk (ettől finomabb, ízesebb lesz), majd elkeverjük vele. Ha megfőtt, egy másik edénybe olajat teszünk, beletesszük a lisztet, pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kész főzelékhez adjuk, ezzel sürítjük.
A pörkölttel tálaljuk, de más feltétet is készíthetünk hozzá, ez a főzelék ugyanis ahogy mondani szokás, mindent elbír.
Hozzávalók
50 dkg sárgaborsó
1 fej reszelt fokhagyma
1 tk só (+ 1 ek.)
2 dl étolaj
2 ek liszt
1 mk pirospaprika (+ 1 mk.)
50 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
1 konzerv sűrített paradicsom
1 tk ételízesítő
1 kk bors
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:laptopkonyha.hu)