Elkészítés:

Az elkészítése igazán nem komplikált. Első lépésként keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd gyúrjuk össze. Ha a tészta ragadós állagú, adjunk hozzá egy kis lisztet, figyelve arra, hogy a tészta puha maradjon.

Ezt követően 2-3 óra pihentetés jön a tészta számára, majd kelés után osszuk két cipóra és nyújtsuk ujjnyi vastagságúra. A pogácsákat szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, kenjük be a mindegyik tetejét tojássárgájával, szórjuk meg reszelt sajttal és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük készre.

Hozzávalók (4 főre):

25 dkg krémsajt

10 dkg trappista sajt

1 db tojás sárgája

2 dl tejföl

2 tk só

25 dkg sütőmargarin

5 dk élesztő

50 dkg liszt

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:sutnijo.hu)