Elkészítés:
Az elkészítése igazán nem komplikált. Első lépésként keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd gyúrjuk össze. Ha a tészta ragadós állagú, adjunk hozzá egy kis lisztet, figyelve arra, hogy a tészta puha maradjon.
Ezt követően 2-3 óra pihentetés jön a tészta számára, majd kelés után osszuk két cipóra és nyújtsuk ujjnyi vastagságúra. A pogácsákat szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, kenjük be a mindegyik tetejét tojássárgájával, szórjuk meg reszelt sajttal és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük készre.
Hozzávalók (4 főre):
25 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
1 db tojás sárgája
2 dl tejföl
2 tk só
25 dkg sütőmargarin
5 dk élesztő
50 dkg liszt
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:sutnijo.hu)