A mézet futtassuk fel és szórjuk bele a gyümölcsöket. Szórjuk meg a fűszerekkel és pároljuk addig a gyümölcsöket, ameddig szét nem esnek. Ez kb. 10-12 perc párolást jelent. Kevés vörösborral tehetjük pikánssá. A libamájat vágjuk ujjnyi szeletekre, sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk lisztbe. Egy serpenyőt melegítsünk fel és öntsük bele 2 kanálnyi étolajat. Helyezzük bele a libamájszeleteket. Egyenletes hő alatt süssük meg mindkét oldalukat, 4-5 perc alatt. Tálaláskor a köret mellé helyezzük a libamájakat és öntsünk mellé a raguból, 2-3 kanállal.

Köretnek burgonyapüré, párolt rizs, vagy steak burgonya is kiváló.

Hozzávalók:

60 dkg  libamáj

30 dkg  szeder

30 dkg  áfonya

1 csipet só

1 csipet bors

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet őrölt szegfűszeg

2 kanál méz

10 dkg  liszt

(Forrás:iranyakonyha.hu;tesco.hu/Fotó:twitter)