A mézet futtassuk fel és szórjuk bele a gyümölcsöket. Szórjuk meg a fűszerekkel és pároljuk addig a gyümölcsöket, ameddig szét nem esnek. Ez kb. 10-12 perc párolást jelent. Kevés vörösborral tehetjük pikánssá. A libamájat vágjuk ujjnyi szeletekre, sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk lisztbe. Egy serpenyőt melegítsünk fel és öntsük bele 2 kanálnyi étolajat. Helyezzük bele a libamájszeleteket. Egyenletes hő alatt süssük meg mindkét oldalukat, 4-5 perc alatt. Tálaláskor a köret mellé helyezzük a libamájakat és öntsünk mellé a raguból, 2-3 kanállal.
Köretnek burgonyapüré, párolt rizs, vagy steak burgonya is kiváló.
Hozzávalók:
60 dkg libamáj
30 dkg szeder
30 dkg áfonya
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
2 kanál méz
10 dkg liszt
(Forrás:iranyakonyha.hu;tesco.hu/Fotó:twitter)