A paradicsomoat dobd forrásban lévő vízbe három percre. Hámozd meg, vedd ki a magját és vágd kis kockákra. Vágd fel a sonkát is kockára, majd a tojásokat verd fel a rejjel.
Forrósítsd meg az olajat és a vajat egy serpenyőben, öntsd bele a tojásokat, és addig hagyd sülni, míg az alja aranyszínű nem lesz. Ezt az omlett szélét egy lapáttal felemelve ellenőrízheted.
A sonka- és paradicsomdarabkákat tedd az omlett egyik felére, a másik felét hajtsd a tetejére, s csúsztasd az egészet egy tányérra. A tetejét megszórhatod sajttal, akár parmezánnal, akár kék sajttal.
Jó étvágyat!
Hozzávalók (4 személyre):
6 tojás
2 ek tej
100g sonka
1 paradicsom
1 ek olaj
10 g vaj
(Forrás:iranyakonyha.hu/Fotó: aprosef.hu)