Elsőként reszeljük le az 5 gerezd fokhagymát majd ha ezzel végeztünk, akkor kevés olívaolajon kezdjük el pirítani. Öntsük fel tejszínnel (tej- tojás érzékenyek növényi tejszínt is használhatnak), sózzuk borsozzuk és friss kakukkfűvel ízesítjük. Összeforraljuk és mehet bele a nagyon vékony szeletekre vágott krumpli. Utána egy kivajazott (a Vénusz margarin tejmentes) tepsibe rétegezzük be, minél kevesebb lével.

 

Tegyünk a tetejére egy sütőpapírt, nyomkodjuk le és ha tudjuk, akkor lesújozva süssük 150 fokon kb 1 óráig. Ezután vegyük le róla a papírt és a tepsit, szórjuk meg sajttal (növényi sajt a tejérzékenyek számára) és takarjuk le baconnel, majd 180 fokon süssük aranybarnára. Friss baby spenóttal tálaljuk.

 

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 500 ml tejszín (30%)
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj
  • 1 csipet bors
  • 1 csomag bacon
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csomag Finest cheedar sajt
  • 1 csomag bébispenót

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:femina.hu)