A burgonyát egészben, héjastól megfőzzük, majd lehűtve meghámozzuk, ezt követően karikára vágjuk. A lecsót elkészítjük, a szokásos módon. A folytatásban egy kivajazott vagy olajjal kikent edényben rétegesen kirakjuk a burgonyát, ahogy a rakott krumpli esetében szoktuk, majd a lecsót, a tetejére pedig tejfölt öntünk. A rétegek közé lehet akár bacon-szalonnát is tenni, akár hagymakarikákat is, ízlés kérdése.

A tejfőllel csínján kell bánni, a lecsó miatt.

A sütőben készítjük el, folyamatosan figyeljük, amikor a tejföl pirulni kezd, kivehetjük.

Hozzávalók - 3 személy részére

1 kg burgonya

4 db zöldpaprika

1 egész paradicsom

1 db hagyma

1 pohár tejföl

1 csipet só

1 csipet pirospaprika

1 kevés bors

1 kanál étolaj

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:femina.hu)