A burgonyát héjában főzzük meg, majd hámozzuk és még melegen törjük át. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos vízben futtassuk meg. Ha a krumpli langyosra hűlt, a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk be a tésztát. Meleg helyen, letakarva, egy órát kell keleszteni. A hagymákat ezalatt apróra, a szalámit és a paprikákat pedig vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit, megszórjuk az apróra vágott újhagymával, lila hagymával, majd rátesszük a paprikakarikákat. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Hosszávalók:
50 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 kanál joghurt
2 kanál libazsír
2 db burgonya
2 tk só
2 dl víz
1 kk cukor
3 dl 20%-os tejföl
5 gerezd fokhagyma
30 dkg szalámi
3 szál újhagyma
1 db lilahagyma
2 db hegyes erős paprika
2 db kápia paprika
25 dkg sajt
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest, pincesspek.hu)