Kenyér sütés nélkül? Hát persze, mutatjuk is!

Elkészítése: öntsünk minden hozzávalót és aprítsuk apróra a legmagasabb fokozaton addig, amíg egy egészen sima masszát nem kapunk. A keverék állaga legyen sűrű, picit ragacsos. Vigyázzunk, ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet (amiben a paradicsomot áztattuk). Formáljunk cipót a masszából, s vágjuk vékony szeletekre, vagy simítsuk az egész masszát vékonyan egy sütőlemezre. Aszaló-szárító gépben vagy 42°C-os sütőben 3 órán át szárítsuk (félidőben fordítsuk meg).

Hozzávalók

¾ csésze lenmag

¼ csésze napraforgó mag

3 darab szárított paradicsom (30 percre áztassuk vízbe)

1 kanál tengeri só

1 kanál szárított oregánó

1 kanál szárított bazsalikom

őrölt fekete bors

víz

(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:mti, pixabay)