Elkészítése: öntsünk minden hozzávalót és aprítsuk apróra a legmagasabb fokozaton addig, amíg egy egészen sima masszát nem kapunk. A keverék állaga legyen sűrű, picit ragacsos. Vigyázzunk, ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet (amiben a paradicsomot áztattuk). Formáljunk cipót a masszából, s vágjuk vékony szeletekre, vagy simítsuk az egész masszát vékonyan egy sütőlemezre. Aszaló-szárító gépben vagy 42°C-os sütőben 3 órán át szárítsuk (félidőben fordítsuk meg).
Hozzávalók
¾ csésze lenmag
¼ csésze napraforgó mag
3 darab szárított paradicsom (30 percre áztassuk vízbe)
1 kanál tengeri só
1 kanál szárított oregánó
1 kanál szárított bazsalikom
őrölt fekete bors
víz
(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:mti, pixabay)