A tojásból, a lisztből, a sóból és a vízből készítsünk hagyományos nokedlitésztát. Ezt követően sós bő vízben főzzük ki.
Egy serpenyőben pirítsunk meg szalonnát, majd dobjuk rá a nokedlit és pirítsuk együtt tovább őket. Akkor jó, ha kap egy kis színt.  Ráöntjük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd összeforraljuk.
Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Melegen és persze az elmaradhatatlan fejessalátával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 4 db Tesco Finest friss tojás
  • 30 dkg liszt
  • 0.5 l víz
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: diningonadime.com, pinterest)