Vágjuk a húst egyenlő nagyságú darabokra. Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, majd hosszában hasítsuk négyfelé. Olajban pirítsuk 5 percig a húst és a mogyoróhagymát addig, amíg színt nem kapnak. Sózzuk, borsozuk, majd öntsük rá a 2 narancs levét és az egyiknek a lehámozott hájét. Hámozáskor ügyeljünk, hogy a fehér réteget ne vágjuk le. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, keverjük meg, majd öntsük fel bő vízzel, hogy teljesen ellepje a húst. Nagy lbasban főzzük kis lángon 3 órán keresztül, vagy 1 óráig kuktában. Frissen kifőzött tésztával tálaljuk.
Hozzávalók (4 főre)
- 1 kig marhalábszár
- 4 nagy mogyoróhagyma
- 2 narancs
- 1 kis doboz sűrített pardicsom
- 3 evőkanál olivaolaj
- só és frissen őrölt bors
(Forrás: iranyakonyha.hu, Leszámolás a nagyi főztjeivel c. receptkönyv / Fotó: pinterest)