hozzávalók / 4 adag
- 30 dkg marhalapocka
- 30 dkg sertéslapocka
- 30 dkg borjúlapocka
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 kis pohár tejföl (20%)
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 ek mustár
- 1,5 ek zsír
- 2 dl fehérbor
- 1 tk paprikakrém (házi)
elkészítés
- A húsokat megmossuk, és 1 cm vastag, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát 1 ek zsíron megpirítjuk, paprikával megszórjuk, hozzáadjuk a marhahúst, sóval, borssal, fűszerezzük, felöntjük a borral, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük.
- Ha félpuhára párolódott a hús, hozzáadjuk a sertés és a borjúhúst is. Fedő alatt készre főzzük, majd a fedőt levéve zsírjára sütjük.
- A gombát alaposan megmossuk, vékonyra felszeleteljük, és ½ ek zsíron megpároljuk, majd a zsírjára sütjük. Ha elkészült, a húsokhoz öntjük. Össze rottyantjuk.
- A tejfölt, a mustárt, a paprikakrémet összekeverjük, és a gombás tokányhoz adjuk.
- Megkavarjuk, tálalhatjuk.
iranyakonyha.hu/freeimages.com