Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymát is felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és összepirítjuk. Erre rárakjuk a csirkemell kockákat. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. A paprikát és paradicsomot felaprítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellhez és készre főzzük, fedő alatt.

Hosszávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 fej vöröshagyma (+1 fej a mártáshoz)

½ dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

10 dkg füstölt szalonna

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

0,8 kg csirkemellfilé

3 darab paprika

1 kanál pirospaprika

(Forrás:tesco.hu, iranyakonyha.hu / Fotó: pixabay)