Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymát is felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és összepirítjuk. Erre rárakjuk a csirkemell kockákat. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. A paprikát és paradicsomot felaprítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellhez és készre főzzük, fedő alatt.
Hosszávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 fej vöröshagyma (+1 fej a mártáshoz)
½ dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
0,8 kg csirkemellfilé
3 darab paprika
1 kanál pirospaprika
(Forrás:tesco.hu, iranyakonyha.hu / Fotó: pixabay)