1. Átválogatjuk a lencsét, szűrőn átmossuk és a babérleveles, hagymás, fokhagymás vízbe feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal.

2. Készítünk egy vajas rántást és ezzel sűrítjük a főzelékünket. Kevés pirospaprikát adunk hozzá és jól kifőzzük.

3. Tálalásig melegen tartjuk.

Göngyölt csirke

4. A csirkemellet kettévágjuk, tisztítjuk kiklopfoljuk, bekenjük gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselymet, háromnegyedig megfőtt lencsét rakunk rá, valamint készítünk egy ricottás tölteléket, amit a következőképpen készítünk elő: ricotta, tojássárga 1 db, kakukkfű, petrezselyem.

5. Ebből csak két kanálnyit használunk, amivel megkenjük a csirkemelleket a többit félretesszük.

6. Fólia segítségével hengerformájúvá tekerjük a csirkemellet, majd lobogó, hagymás babérleves vízbe helyezzük.

7. Az elkészült csirkemell roládokat kivesszük egy mélytányérra, kicsomagoljuk és forró serpenyőben megkérgezzük.

Galuska

8. A maradék ricotta alapokhoz hozzáadunk egy pici lisztet, és a húsroládok főzőlevébe két kiskanál segítségével galuska formákat szaggatunk. Pár perc főzés után leszűrjük őket.

Tálalás

9. Egy mélytányérba főzeléket merünk, erre ízlésesen 3 egyforma csirkeroládot helyezünk és ezekre a húsokra tesszük a ricottás galuskánkat. Megmosott, szép petrezselyemmel díszítjük.

Hozzávalók

 

25 dkg  lencse

2 gerezd fokhagyma

4 db babérlevél

1 fej hagyma

1 csipet só

1 csipet bors

1 kanál vaj

2 kanál liszt

1 tk pirospaprika

1 egész csirkemell

1 csipet só

1 csipet bors

1 csipet gyömbér

1 csokor petrezselyem

2 kanál ricotta

1 db tojás sárgája

1 csipet kakukkfű

1 db hagyma

4 db babérlevél

2 kanál liszt

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)