1. Átválogatjuk a lencsét, szűrőn átmossuk és a babérleveles, hagymás, fokhagymás vízbe feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal.
2. Készítünk egy vajas rántást és ezzel sűrítjük a főzelékünket. Kevés pirospaprikát adunk hozzá és jól kifőzzük.
3. Tálalásig melegen tartjuk.
Göngyölt csirke
4. A csirkemellet kettévágjuk, tisztítjuk kiklopfoljuk, bekenjük gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselymet, háromnegyedig megfőtt lencsét rakunk rá, valamint készítünk egy ricottás tölteléket, amit a következőképpen készítünk elő: ricotta, tojássárga 1 db, kakukkfű, petrezselyem.
5. Ebből csak két kanálnyit használunk, amivel megkenjük a csirkemelleket a többit félretesszük.
6. Fólia segítségével hengerformájúvá tekerjük a csirkemellet, majd lobogó, hagymás babérleves vízbe helyezzük.
7. Az elkészült csirkemell roládokat kivesszük egy mélytányérra, kicsomagoljuk és forró serpenyőben megkérgezzük.
Galuska
8. A maradék ricotta alapokhoz hozzáadunk egy pici lisztet, és a húsroládok főzőlevébe két kiskanál segítségével galuska formákat szaggatunk. Pár perc főzés után leszűrjük őket.
Tálalás
9. Egy mélytányérba főzeléket merünk, erre ízlésesen 3 egyforma csirkeroládot helyezünk és ezekre a húsokra tesszük a ricottás galuskánkat. Megmosott, szép petrezselyemmel díszítjük.
Hozzávalók
25 dkg lencse
2 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1 fej hagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 kanál vaj
2 kanál liszt
1 tk pirospaprika
1 egész csirkemell
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet gyömbér
1 csokor petrezselyem
2 kanál ricotta
1 db tojás sárgája
1 csipet kakukkfű
1 db hagyma
4 db babérlevél
2 kanál liszt
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)