Tortilla tekercs:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel, fokozatosan, lágy tésztává gyúrjuk. Befedve, 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben), zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.

A töltelék:

A húst kisütjük, sóval, borssal, gyros-fűszerkeverékkel ízesítjük. A zöldségeket felaprítjuk, majd az összetevőket ízlés szerinti arányban, betekerjük a lapokba.

Hozzávalók

- 1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

- 30 dkg liszt

- 0.5 csomag sütőpor

- 1 fej Tesco Finest San Marzano paradicsom

- 4 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

- 20 dkg sárgarépa

- 6-8 levél saláta

- 1 db paprika

- 0.5 db kígyóuborka

- 2 db csirkemell

- 10 dkg csemegekukorica

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pinterest)