Vágjuk kockákra a csirkemellet és jól forgassuk be a vízből, sóból, tojásból, kukoricakeményítőből és olajból álló pácba. Hagyjuk állni legalább egy órán át. Egy tálban keverjük össze az ecetet, szójaszószt és a vizet. A forró serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat és a adjuk hozzá a pácolt csirkét. Magas hőmérsékleten, állandó keverést mellett süssük meg hirtelen a csirkét. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, adjunk hozzá egy kanál olajat, a paprikát és a cukkinit. Süssük a zöldségeket 2 percig, majd vegyük ki a zöldségeket is a serpenyőből. Adjunk hozzá olajat és a chilit, melegítsük fel. Adjuk hozzá a hagymát, a mogyoróvajat, a gyömbért, egy kis paprikát és a szezámolajat. Alig néhány másodperc után öntsük hozzá az ecet, szójaszósz és víz keverékét. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a keményítős vizet is. Állandó kavargatás mellett forraljuk fel. Tegyük a serpenyőbe a csirkét és a zöldségeket, rottyantsuk össze. Főtt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
(Forrás:tesco.hu, iranyakonyha.hu / Fotó: pixabay)