Ez a frissítő gyűmölcsleves körülbelül 30 perc alatt elkészíthető.
A fűszerekből készítsünk kivonatot és facsarjuk bele a citrom levét is. A gyümölcsöt turmixoljuk szét és igény szerint akár le is szűrhetjük. Adjuk hozzá a tejet és a cukrot, majd lassú tűzön az első pár buborékig kezdjük el felforralni. Ezt követően szűrjük bele a kivonatot, miközben amikor már langyos, a főzőtejszínt is keverjük el benne. A tálaláshoz hagyjuk teljesen kihűlni!
Hozzávalók
2 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
2 kanál cukor
1 darab citrom
1 dl tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szegfűszeg
2 üveg magozott meggybefőtt
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay)