Ez a frissítő gyűmölcsleves körülbelül 30 perc alatt elkészíthető.

A fűszerekből készítsünk kivonatot és facsarjuk bele a citrom levét is. A gyümölcsöt turmixoljuk szét és igény szerint akár le is szűrhetjük. Adjuk hozzá a tejet és a cukrot, majd lassú tűzön az első pár buborékig kezdjük el felforralni. Ezt követően szűrjük bele a kivonatot, miközben amikor már langyos, a főzőtejszínt is keverjük el benne. A tálaláshoz hagyjuk teljesen kihűlni!

Hozzávalók

2 dl tej

1 tasak vaníliás cukor

2 kanál cukor

1 darab citrom

1 dl tejszín

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet szegfűszeg

2 üveg magozott meggybefőtt

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay)