Készítsünk jégkrémet! Ha konyhájában van némi maradék gyümölcs, akkor ez nem lesz nehéz, a gyümölcsjégkrém készítésére tökéletes lehetőség.

Elkészítés:

Vágjuk fel a nektarint, a barackot, a sárgadinnyét, a banánt és az epret kisebb darabokra, a narancsot és citromot pedig facsarjuk ki. Ízesítse joghurttal és mézzel, adjunk hozzá mentát és pépesítsük az egészet egy turmixgéppel. Tegyük a keveréket jégkrémformákba a pálcikákkal együtt, majd fagyasszuk három órán keresztül. A maradékból jégkockát is készíthetünk, ami izgalmas kiegészítője lesz a nagy melegben egy hűsítő limonádénak.

Hozzávalók

½ darab citrom

1 kg ananász (vagy banán)

3 darab narancs

4 darab eper

2 kanál méz

1 kevés menta

1 darab nektarin

1 darab barack

½ darab sárgadinnye

125 ml natúr joghurt

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)