Készítsünk jégkrémet! Ha konyhájában van némi maradék gyümölcs, akkor ez nem lesz nehéz, a gyümölcsjégkrém készítésére tökéletes lehetőség.
Elkészítés:
Vágjuk fel a nektarint, a barackot, a sárgadinnyét, a banánt és az epret kisebb darabokra, a narancsot és citromot pedig facsarjuk ki. Ízesítse joghurttal és mézzel, adjunk hozzá mentát és pépesítsük az egészet egy turmixgéppel. Tegyük a keveréket jégkrémformákba a pálcikákkal együtt, majd fagyasszuk három órán keresztül. A maradékból jégkockát is készíthetünk, ami izgalmas kiegészítője lesz a nagy melegben egy hűsítő limonádénak.
Hozzávalók
½ darab citrom
1 kg ananász (vagy banán)
3 darab narancs
4 darab eper
2 kanál méz
1 kevés menta
1 darab nektarin
1 darab barack
½ darab sárgadinnye
125 ml natúr joghurt
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)