Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Ezt követően oszlassunk el kevéske olajat egy tepsin, majd vágjuk apróra a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük az egészet a tepsire és süssük 30 percig. Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe, pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük egy percig. Öntsük össze a rizzsel és a balzsamecettel. Adjuk hozzá a paradicsompüré és a levesalap felét, keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit összeálljon a rizzsel, majd öntsük bele a többit is. Főzzük kis lángon. 20 perc után adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a sült zöldségeket. Ha szükséges, öntsünk még bele rizset vagy levesalapot. Végül ízesítsük bazsalikommal, sóval, borssal.
Hozzávalók
1 olívaolaj
300 g koktélparadicsom
2 darab kaliforniai paprika
1 darab cukkini (nagyobb méretű)
só
őrölt fekete bors
A rizottóhoz
1 kanál olívaolaj
1 darab vöröshagyma (nagyobb méretű)
3 gerezd fokhagyma
225 g rizs
1 kanál balzsamecet
250 milliliter sűrített paradicsom konzerv
250 milliliter húsleves alaplé
6 darab szárított paradicsom
3 darab babérlevél
só
őrölt fekete bors
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)