hozzávalók / 4 adag
A húspogácsához (4-6 db)
- 500 g darált marhacomb
- 1 ek ketchup
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek worcestershire-szósz
- 1 db tojássárgája
- 1 közepes fej reszelt lilahagyma
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 dl olívaolaj (a sütéshez)
Az összeállításhoz
- 6 db hamburger zsemle
- 12 dkg cheddar sajt
- 1 közepes fej jégsaláta
- 1 közepes fej vöröshagyma
elkészítés
- A húspogácsához valókat bekeverjük, hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
- A hamburgerszószt elkészítjük.
- Egy serpenyőt (grill) nagyon vékonyan kiolajozunk, felforrósítjuk, majd a formázott húspogácsákat hirtelen mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük nagy lángon, majd mérsékeljük, és tovább sütjük 3-4 percig oldalanként.
- A sajtszeletek ráhelyezzük amikor még a serpenyőben van a hús, hogy kissé ráolvadjon a húsra.
- A zsemléket kettévágjuk, a belső részét megpirítjuk. A hagymát vagy lilahagymát vastagabb karikákra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk. A zsemle alsó részét megkenjük a szósszal, rákerül a saláta, majd a hús, majd végül a hagyma. Ha valaki jó sok szósszal szereti, tegyen még a húsra is
iranyakonyha.hu/freeimages.com