hozzávalók / 6 adag
krém
- 50 dkg tehéntúró
- 2 citromból nyert citromlé
- 2 citromból nyert citromhéj
- 5 csomag vaníliás cukor
- 5 ek cukor (ízlés szerint)
- 10 dkg vaj (puha legyen)
- 6 közepes db őszibarack
- 5 dl habtejszín (OKÉ Habmester - ez már édesített)
- 2 csomag habfixáló
babapiskótás rész
- 30 dkg piskótatallér (2 csomag, nem emlékszem, hány dkg volt)
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 ek cappuccino por
teteje
- 10 dkg étcsokoládé
elkészítés
- A túrót átnyomjuk, hozzáadjuk a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás - édes legyen) cukrot, jól összekeverjük, majd a puha vajjal is jól kikeverjük.
- Az őszibarackokat megmossuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk (jobb a magba váló fajta), majd egyenként beledaraboljuk a túrós krémbe, s mindig összekeverjük a barackkal, hogy ne barnuljon - ezért adjuk hozzá egyenként.
- A tejszínt 2 habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel, és a 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk, finoman elegyítjük, összekeverjük.
- A piskótatallér felét - a cukros, cappuccinós tejbe mártogatva - egy jénai, magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakjuk, a túrós krém felét egyenletesen elkenjük rajta, majd újra a mártogatott tallér, rá a krém másik fele.
- A tetejére a felvert hab maradék egyharmadát kenjük, de nem kell simára, olyan borzas legyen.
- Végül: az étcsokoládét a legkisebb rózsán, tartalék lángon, először kevés tejjel felolvasztjuk, állandó kevergetés közben, majd annyi tejet adunk még hozzá, hogy hígabb, csurgatható legyen a csoki, s a tetejére kis kanállal össze-vissza rácsurgatjuk, ahogyan a képen is látszik - ne fedje be egyenletesen!
- Lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább fél napot, s ezután lehet tálalni - ki, milyen nagyságú kockákra, szeletekre vágja!
- tepsi mérete: 20x31x6 cm
- költség: 1800 Ft
- elkészítettem: 20 alkalommal
Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages