Rókusfalvy Pál főszervező elmondta: a közönség a Márton-napi Libadalomban több tucat olyan libaétel-különlegességet, ludaskását, pástétomokat és más ínyencségeket kóstolhat több mint 20 pincészetben, amelyek az év más időszakaiban nem igazán elérhetőek.
Márton-napra kierjednek az első tételek, ezért a pincészetek minden évben, így idén is arra készülnek, hogy ilyenkor már újborokat kóstoltatnak a látogatókkal - fűzte hozzá.
Rókusfalvy Pál kitért arra is: az egész napos program délelőtt libafuttató versennyel kezdődik, amelyen a gyerekek etyeki szőlőveszővel terelgethetik a szárnyasokat, majd pincetúra következik, ahol nem csupán bemutatják az újborokat, de a vendégek maguknak is palackozhatnak a kóstolt tételekből.
(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:mti)