Elkészítés:

Keverjük össze a tejet, a cukro, a tojásokat a vaníliás cukrot a fahéjat, a szerecsendiót és egy csipetnyi sót egy tálkában. Ezt követően vágjuk félbe a croissanokat és süssük meg őket. Daraboljuk fel a gyümölcsöket, majd vajjal kenjük ki a sütőformát és szépen osszuk el benne a croissant-okat és a gyümölcsöket. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntsük rá a tejes masszát és tegyük a hűtőbe 30 percre. Süssük 175 °C-on 15-20 percig. Jó tanács: Sütés után hagyjuk hűlni 10 percig, végül szórjuk meg porcukorral. Tálaljuk juharsziruppal.

Hozzávalók

6 darab croissant
200 milliliter tej
100 g nádcukor
4 darab tojás
2 kanál vaj
1 csomag vaníliás cukor
½ tk őrölt fahéj
¼ tk őrölt szerecsendió
1 csipet
8 darab szilva
1 marék málna
1 marék áfonya
1 kevés porcukor
1 kevés juharszirup


 

(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)