Gyorsan elkészíthető étel, ínyenceknek.
GOMBÁS-TEJSZÍNES SZŰZÉRME
2016. augusztus 14., vasárnap - 23:34 | magyar
hozzávalók / 3 adag
- 60 dkg sertésszűz
- 20 dkg portobello gomba
- 1 ek szarvasgombás olaj
- 2 dl habtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál dijoni mustár (magos)
- 1 kk citromhéj
elkészítés
- A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és tapadásmentes serpenyőben egy kanál szarvasgombás olívaolajon körbepirítjuk, rozéra sütjük, majd kiemeljük egy tányérra pihenni.
- Eközben a maradék olajon erős tűzön átpirítjuk sóval, borssal, kakukkfűvel hintett szeletelt portobello gombát, majd felöntjük tejszínnel, belekeverünk egy teáskanálnyi mustárt, kevés citromhéjat reszelünk rá, és összeforraljuk.
- A szüzet pihentetés után két ujjnyi szeletekre vágjuk, visszahelyezzük a serpenyőbe átmelegedni.
- költség: 1600 Ft