Tedd a darabos paradicsomszószt egy edénybe és pépesítsd.
Forrósítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, pucold meg a fokhagymát és vágd vékony szeletekre, majd tedd ugyanezt a csípős paprikával is.

Ezt követően pirítsuk meg a fokhagymaszeleteket és a paprikát az olajban. Adjuk hozzá a hámozott, felkockázott paradicsomokat, majd néhány perc után a paradicsomszószt is. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot, az oregánót a cukrot és a sót. Főzük a szószt kis lángon 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Miközben készül a szósz, sós vízben főzzük ki a gnocchit, majd a kész szósszal üntsük le a gnocchit. Parmezán sajttal tálaljuk.

 

 

Hozzávalók

  • 500 g gnocchi
  • 400 g paradicsomszósz
  • 3 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 1 db csípős paprika
  • 50 g Parmigiano Reggiano sajt
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 1 tk oregáno
  • 1 ízlés szerint cukor
  • 1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:pinterest)