Paradicsomszószt két félét vehetünk: az egyik pépesített, a másik darabos. Amennyiben utóbbit vásároljuk, úgy szabadítsuk meg a paradicsomota  héjától, majd botmixerrel pépesítsük össze.

Ezt követően olajat forrósítunk fel egy serpenyőben, pucolt fokhagymát teszünk bele, melyet korábban vékonyra szeleteltünk. A csípős paprikát felszeleteljük - amenyiben csípősen is szeretnénk az ételt, úgy hagyjuk benne a magját is. Óvatosan megpirítjuk a fokhagymaszeleteket és a paprikát az olajban. Hozzá adjuk a hámozott, felkockázott paradicsomokat, majd néhány perc után a paradicsomszószt is. Beleszórjuk az aprított bazsalikomot is, valamint oregánót és cukort na meg persze sót adunk hozzá. Kis lángon ezt a szószt 15 percen át főzzük.

Miközben a szósz fő, a gnocchit sós vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Amint kész a tészta, ráöntjük a szószt és az étel fogyaszható. Tetejére parmezán sajtot reszelünk.

Hozzávalók

500 g gnocchi

400 g paradicsomszósz

3 db paradicsom

1 db csípős paprika

50 g Parmigiano Reggiano sajt

1 marék bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

1 ek extra szűz olívaolaj

1 tk oregáno

1 ízlés szerint cukor

1 ízlés szerint só

(Forrás:iranyakonyha.hu,tesco.hu/Fotó:olive.com)