hozzávalók / 4 adag
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 140 g virsli
- 5 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 ek napraforgó olaj
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 dl tej
- 1.5 l víz
elkészítés
- A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és a szeletekre vágott fokhagymát is rádobjuk.
- Amíg fő, az olajból és a lisztből világos, nem túl sűrű rántást készítünk.
- Amikor a káposzta megpuhult, berántjuk az időközben elkészült rántással, és a virslit is hozzáadjuk.
- Megszórjuk a pirospaprikával és a majorannával.
- Néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és együtt kiforraljuk.
iranyakonyha.hu/freeimages.com