Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymát is felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és összepirítjuk. Erre rárakjuk a csirkemell kockákat. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. A paprikát és paradicsomot felaprítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellhez és készre főzzük, fedő alatt.

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma (1 fej a mártáshoz)
½ dl étolaj
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
0.8 kg csirkemell (filé)
3 darab zöldpaprika
1 kanál őrölt pirospaprika

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay, mti)