Elkészítése nem igényel túl nagy konyhai tapasztalatot, hat lépésben elkészíthető.

Pirítsuk meg az apróra vágott bacönt és a szeletelt fokhagymát olívaolajon. Ezt követően adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és paradicsomlét, majd főzzük 15 percen keresztül. Az idő lejártát követően ízesítsük a szószt akár friss chili paprikával, akár fekete borssal, de sóval és mézzel mindenképpen.

A szósz elkészültével már csak a tészta maradt. Ehhez az ételhet fusilli tésztát ajánlunk, amit a dobozon meglévő ideig fűzünk, az ott leírtak alapján. Ha a tészta elkészült, akkor keverjük össze azt a szósszal és bár tálalhatjuk is. A tálalás során díszítésként friss bazsalikomot is használhatunk.

Hozzávalók

500 g fusili tészta

350 g hámozott darabolt paradicsom konzerv

250 g paradicsomlé

200 g bacon szalonna

4 gerezd fokhagyma

1 tk méz

1 adag chili paprika

1 adag só és bors

1 adag bazsalikom

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay, mti)