A tésztát sós vízben főzzük meg, de ne szűrjük le, mert így lesz jó ragadós. A hagymát vágjuk össze és tegyük ezt a sonkával és a zöldséglevéllel is. Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd néhány percre fedjük le hogy párolódjon egy kicsit. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Ezt követően hozzáadjuk a sonkát, majd ismét pirítjuk és szépen lassan beletesszük a zöldségleveleket is. Így együtt sütjük kis lángon, pont addig, ameddig a zöldséglevél összefonnyad. Ezt követően leszűrjük a tésztát, két tojást ráütünk és összekeverjük.

Hozzávalók

1 csipet só

2 db tojás

2-3 ek   olívaolaj

2 fej vöröshagyma

0.20 kg sajt

0.30 kg sonka

1 csipet bors

1 csokor petrezselyemzöld

40 dkg  spagetti

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:twitter)