Szeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját: a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket világszerte - közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
Mint emlékeztettek, Magyarországon hetedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, hogy az érdeklődőket bevezessék a kávé ízgazdag világába, idén pedig minden eddiginél gazdagabb programmal készülnek.

Nyolc mikropörkölő mutatkozik be termékeivel. Kiállít a By Beans Coffee, amely nemcsak svéd kávéját, hanem annak nemzetközi hírű pörkölőjét, Per Nordbyt is elhozza.

Jelen lesz a Casino Mocca, látványos standdal jön a Goosebumps.Coffee, ezúttal kiegészülve a 42 Coffee-val. A Lucky Cap Micro Roastery a Bányai Coffee-val és egy mozielőzetessel debütál, bemutatkozik a Steamhouse Café és a görög csúcskávé, a TAF.
Új vendég lesz az Impresso Coffee Lab, az olasz vonalat pedig a Caffé Vergnano erősíti. Kiegészítők a But First Coffee standján, kávékoktélok az Agárdi Bárban, csokik és egyéb finomságok pedig a Csokizóna asztalánál várják az érkezőket.

A Göteborgból érkező Per Nordby előadásában a pörkölőként a kávéfarmerekkel kialakított hatékony együttműködésről mesél, majd Lonkai Márton (Steamhouse Café) tart előadást a 90+ kategóriás csúcskávékról.

Lévai Balázs és csapata Bányai László Costa Rica-i magyar kávéfarmer és Tóth Sándor, a szekszárdi Lucky Cap pörkölő alapítójának szakmai egymásra találásáról forgatott filmet az elmúlt hónapokban, melynek előzetese A kávé napján lesz látható; ezt követően az Egyesület a Magyar Kávékultúráért tagjaival zajlik beszélgetés.

A délután második felében a Brew Barista Gambling nyújt alkalmat arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák.

(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:mti, starbucks, youtube, pixabay)