A babot előző este mossuk át és áztassuk be. Másnap tegyük fel főni, de a kiegészítő ízesítéseket ne hagyjuk ki: 2 db babérlevéllel, sóval, egész borssal. Mikor kezd megpuhulni a bab, kevés olajon, az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinszteljük meg, ezt követően adjuk hozzá a pirospaprikát, egy kevés lisztet, majd keverjük csomómentesre.
Vegyük le a tűzről keverjünk hozzá egy pohár tejfölt, majd adjunk hozzá a bab levéből egy keveset. Csomómentesre keverjük ezt követően ismét, majd adjuk hozzá a babhoz. Ezt követően keverjük, majd főzzük addig, míg kész nem lesz. Feltétként kolbászt, vagy sűlt húst is adhatunk hozzá. Kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 50 dkg szárazbab
- 1 pohár tejföl
- 1 kevés liszt
- 2 csipet pirospaprika
- 0.5 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
- 1 csipet ételízesítő
- 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:pinterest)