A babot előző este mossuk át és áztassuk be. Másnap tegyük fel főni, de a kiegészítő ízesítéseket ne hagyjuk ki: 2 db babérlevéllel, sóval, egész borssal. Mikor kezd megpuhulni a bab, kevés olajon, az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinszteljük meg, ezt követően adjuk hozzá a pirospaprikát, egy kevés lisztet, majd keverjük csomómentesre.

Vegyük le a tűzről keverjünk hozzá egy pohár tejfölt, majd adjunk hozzá a bab levéből egy keveset. Csomómentesre keverjük ezt követően ismét, majd adjuk hozzá a babhoz. Ezt követően keverjük, majd főzzük addig, míg kész nem lesz. Feltétként kolbászt, vagy sűlt húst is adhatunk hozzá. Kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg szárazbab
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kevés liszt
  • 2 csipet pirospaprika
  • 0.5 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1 csipet ételízesítő
  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:pinterest)