A legegyszerűbb tészta étel, hiszen a lazac és a parmezán kivételéve minden hozzávalót feldarabolva belerakunk egy serpenyőbe, majd felöntjük hideg vízzel és megvárjuk amíg 10-12 perc alatt készre fő. Közben a lazacot feldaraboljuk kisujjnyi darabokra és amikor majdnem kész, belekeverjük a forró tésztába. 2-3 percig még forraljuk. Megszórjuk parmezánnal és locsoljunk rá olivaolajat. Készen is vagyunk.

Hozzávalók

250 g spagetti

1 konzerv paradicsom sűrítmény

1 csomag koktélparadicsom

1 fej fehér hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek szárított oregánó

1 ízlés szerint bazsalikom

1 ízlés szerint só

1 ízlés szerint bors

3 csipet reszelt parmezán

1 ek olívaolaj

1 db lazacfilé

1 l víz

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó: pinterest)