Csőben sült sonkás tészta:
4 személyre
Elkészítés ideje: 5 perc
Sütési idő: 30 perc
Másfél liter forrásban lévő sós vízhez tegyünk egy kis oliva olajat és főzzük ki benne a tésztát, amely lehetőség szerint - miután este esszük - durum legyen. Csepegtessük le a a tésztát 7-9 perc elteltével - vagy amennyit a csomagoláson írnak - és rakjuk bele egy tálba. A sonkát vágjuk apró darabokra és szórjuk a tésztára. Ezt követeően az egészet egy kivajazott, tűzálló tálba tesszük, csönyi borral felhigított tejfölt adunk hozzá és megszórjuk sajttal. Forró sütőben 20-30 percig sütjük.
Hozzávalók:
500 g tészta
1 evőkanál olaj
200-250 g sonka
1 kis doboz tejföl
100 g gruyére sajt (vagy pannónia, esetleg füstölt vagy kék sajt, ki mit szeret)
1 evőkanál fehérbor
só
20 g vaj
(Forrás:iranyakonyha.hu/Fotó:veruskonyhaja.blogspot.hu)