A dagadót megmossuk, szárazra töröljük, felszúrjuk, és a fűszersóval a belsejét jól átdörzsöljük. A csirkemájat megtisztítjuk hártyáitól, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, gombát, csípet sót. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és feltesszük, puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni. Ezután a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, májat, búzadarát. A zsemlyéket megáztatjuk, jól kinyomkodjuk, és a májhoz adjuk. Sózzuk ízlés szerint. Ezután jól összekeverjük, és a dagadónkat megtöltjük, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval, a nyílást összebökjük.
Egy 36 x 23 cm-es tepsit, az 1 evőkanál zsírral megkenjük, és beletesszük a dagadót. A masszát egyenletesen köré tesszük, tepsi méretű alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 40 percig sütjük, majd kivesszük. Levesszük az alufóliát, ezután még visszatesszük 10 percre. Ismét kivesszük, és a sajtot, ráreszeljük a töltelékre is. Végül visszatesszük, és míg a sajt el nem olvad, 10 percre visszatesszük. Ha kész, kivesszük, kicsit tepsiben állni hagyjuk, és utána szeleteljük. Bármilyen körettel tálalható, én natúrban és savanyúsággal tálaltam.
Hozzávalók
1 kg sertés dagadó
1 tk fűszersó
50 dkg csirkemáj
20 dkg vegyes zöldség
15 dkg gomba
6 db száraz zsemle
2 db tojás
2 ek búzadara
1 ek petrezselyemzöld
1 mk majoranna
0.5 mk őrölt bors
1 fej vöröshagyma
2 tk áttört fokhagyma
1 ek zsír
15 dkg sajt
1 db paradicsom
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: twitter, pinterest)