A vöröshagymát és burgonyát meghámozzuk, ás az átlagosnál kicsit vastagabb karikára szeljük. a rizst megmossuk, lecsöpögtetjük összekeverjük a hagymával, burgonyával. Ezt egy nagy jénai vagy kiolajozott aljába terítjük. A csirkét jól megmossuk, fel daraboljuk sózzuk borsozzuk és rátesszük a burgonyás keverékre. A fokhagymát összepaszírozzuk, összekeverjük a citrom levével és 1 dl vízzel. Ezzel le öntjük a csirkét, és lefedve a sütőbe tesszük. ha szükséges pótoljuk a vizet. Amikor pirosodni kezd a hús, levesszük a tetejét és készre sütjük.

Hozzávalók

1 db citrom leve

1 fej fokhagyma

1 dl víz

1 egész csirke

1 bögre rizs

1-2 fej  vöröshagyma

1-2 kanál étolaj

80 dkg  burgonya

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:anna.hu)