A vöröshagymát és burgonyát meghámozzuk, ás az átlagosnál kicsit vastagabb karikára szeljük. a rizst megmossuk, lecsöpögtetjük összekeverjük a hagymával, burgonyával. Ezt egy nagy jénai vagy kiolajozott aljába terítjük. A csirkét jól megmossuk, fel daraboljuk sózzuk borsozzuk és rátesszük a burgonyás keverékre. A fokhagymát összepaszírozzuk, összekeverjük a citrom levével és 1 dl vízzel. Ezzel le öntjük a csirkét, és lefedve a sütőbe tesszük. ha szükséges pótoljuk a vizet. Amikor pirosodni kezd a hús, levesszük a tetejét és készre sütjük.
Hozzávalók
1 db citrom leve
1 fej fokhagyma
1 dl víz
1 egész csirke
1 bögre rizs
1-2 fej vöröshagyma
1-2 kanál étolaj
80 dkg burgonya
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:anna.hu)