Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel és szórjuk bele a lisztet. Azután öntsük fel meleg tejjel és a mogyoróvajjal keverjük csomómentesre. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint reszeljünk szerecsendiót bele. A forrázott brokkolikat tepsizzük ki és öntsük le a mogyorós mártással, majd szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. 180 fokon 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Tálalásnál szórjuk meg friss zöldfűszerekkel és darabolt földimogyoróval.

Hozzávalók

  • 1 üveg cukrozatlan mogyoróvaj
  • 500 g brokkoli
  • 100 g vaj
  • 50 g liszt
  • 1 l tej
  • 1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1 ízlés szerint szerecsendió
  • 1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 1 marék földimogyoró (zacskós)
  • 1 csomag parmezán

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pinterest)