Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel és szórjuk bele a lisztet. Azután öntsük fel meleg tejjel és a mogyoróvajjal keverjük csomómentesre. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint reszeljünk szerecsendiót bele. A forrázott brokkolikat tepsizzük ki és öntsük le a mogyorós mártással, majd szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. 180 fokon 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Tálalásnál szórjuk meg friss zöldfűszerekkel és darabolt földimogyoróval.
Hozzávalók
- 1 üveg cukrozatlan mogyoróvaj
- 500 g brokkoli
- 100 g vaj
- 50 g liszt
- 1 l tej
- 1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
- 1 ízlés szerint szerecsendió
- 1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
- 1 marék földimogyoró (zacskós)
- 1 csomag parmezán
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pinterest)