Melegítsük össze a vajat és a lisztet, majd habverővel adagoljuk hozzá annyi forró tejet, amitől még szép krémes állaga nem lesz a besamelnek. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal. Egy tepsibe tegyük a rózsáira szedett forrázott brokkolit és a darabolt hagymákat, majd öntsük nyakon a krémes besamellel. Alaposan sajtozzuk be a tetejét és süssük 180 fokon aranybarnára. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 100 g vaj

  • 50 g liszt

  • 1 l tej

  • 1 db brokkoli

  • 1 db vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 csipet őrölt szerecsendió

  • 100 adag füstölt sajt

  • 1 ízlés szerint só

  • 1 ízlés szerint bors

  • 4 levél petrezselyem

(Forrás:iranyakonyha.hu, TESCO.HU / Fotó: pinterest)