hozzávalók / 3 adag
- 50 dkg csirkeszárny (kb 9-10 db)
- 1 gerezd fokhagyma (reszelt)
- 1 teáskanál gyömbér (reszelt)
- 1 ek nádcukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ml hoisin-szósz
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál chilipehely
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek szezámmag (pirított)
elkészítés
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a pác alapanyagait (a szezámmagon kívül minden ide tartozik).
- Az előzőleg megtisztított, mosott és leszárított csirkeszárnyakat jól beleforgatjuk a pácba. Ha folpackkal lefedjük az edényt és hűtőbe tesszük legalább fél órára (de hagyhatjuk egy egész éjszakára is), akkor még finomabb eredményt kapunk. Egyébiránt azonnal mehetnek a sütőbe.
- Egy nagyobb lapos tepsit kibélelünk alufóliával. Belefektetjük a páclében újból jól átforgatott szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-15 percig sütjük mindkét oldalukat.
- Közben egy kicsi lábaskában a maradék szószt forraljuk össze. Ha nem elegendő, tegyünk még hozzá egy kevés hoisin szószt, barna cukrot, szójaszószt és mézet.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd karikázzuk fel a zöldhagymát. Ezeket keverjük a szószhoz.
- Ha megsültek a szárnyak, akkor forgassuk bele őket a szószba. Ettől nem csak még finomabbak lesznek, hanem gyönyörű fényes bevonatot is kapnak. Jó étvágyat hozzá!
- sütési hőfok: 180°C
- költség: 700 Ft
- elkészítettem: 10 alkalommal
Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages