A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk meg a zsíron. Adjuk hozzá a kockákra vágott húst és pirítsuk addig, amíg a húskockák minden oldala bebarnul. Tegyük rá a felvágott paradicsomot és paprikát és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Lefedve alacsony lángon főzzük legalább 2 órán keresztül, vagy addig amíg a hús elkezd puhulni. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, a burgonyát és a galuskát és főzzük készre. Ha pikánsan szereti, ne felejtsen el belecsempészni a tálalásnál egy kis csípős paprikát.

 

 

Hozzávalók:

- 1 kg marhahús

- 4 ek zsír

- 3 fej vöröshagyma

- 20 dkg sárgarépa

- 30 dkg burgonya

- 25 dkg San Marzano paradicsom

- 1 db paprika

- 2 ek pirospaprika

-2 gerezd fokhagyma

- 1 ízlés szerint almafával füstölt tengeri só

- 1 ízlés szerint egész fekete bors

- 1 ízlés szerint csípős paprika

- 10 dkg galuska

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)