hozzávalók / 3 adag
- 60 dkg sertéstarja (csont nélküli)
- 2 ek ketchup
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 ek worcestershire-szósz
- citrombors ízlés szerint (lehet sima fekete bors is)
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
elkészítés
- A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk.
- A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal, mustárral és az olajjal. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
- Felhevítünk egy kevés zsiradékot,besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és 150 fokos sütőben 45 percig sütjük. Félidőben forgassuk meg!
- A fokhagymát összenyomjuk, bekenjük vele a húsok tetejét. 5 percre visszadugjuk a sütőbe.
- sütési hőfok: 150°C
- sütési mód: alul-felül sütés
iranyakonyha.h/freeimages.com