hozzávalók / 4 adag
- 1.5 dl tej
- 2 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 40 g vaj (2 ek, olvasztott)
- 1 ek juharszirup (vagy nádcukorszirup)
- 20 g porcukor (1 ek)
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
elkészítés
- Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
- Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.
- Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
- Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük.
- Frissen, juharsziruppal tálaljuk.
iranyakonyha.hu/freeimages.com