hozzávalók / 4 adag

elkészítés

  1. Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
  2. Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.
  3. Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
  4. Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük.
  5. Frissen, juharsziruppal tálaljuk.

iranyakonyha.hu/freeimages.com