A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.
A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget. Kb. 4-5 percig forraljuk. Az epret is beletesszük
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és pár perc után elzárjuk.
Hozzávalók:
3 csésze cseresznye
1 csésze egres
2 csésze eper
1 csipet só
0.66 csésze cukor
5 db szegfűszeg
1 ek vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín
1 tasak vaníliás cukor
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pinterest)