A spagettit a szokásos módon kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd félretesszük.
A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Ilyenre daraboljuk a paprikát is, a hagymát pedig hosszanti szálakra szeleteljük.
A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, ha fagyasztott, késsel akkor is el lehet darabolni.
A csirkemellet falatokra vágjuk, kicsit megsózzuk.
A wokban olajat melegítünk, majd beledobjuk a mellkockákat, és átforgatjuk alaposan. Nem kell sok idő ahhoz, hogy megpuhuljanak.
Kiszedjük egy tálra, és a helyére dobjuk a zöldségeket. Nem kell teljesen puhának lenniük, jó érezni evés közben, hogy mire is harapunk rá. Ha már "ress" a zöldség, akkor visszatesszük a húst is a wokba, és meglocsoljuk a decinyi szójaszósszal. Hozzátesszük a tésztát, és alaposan átforgatva, kicsit összepirítjuk.
Kevés sót használtunk, hiszen a szójaszósz eléggé sós, vigyázni kell a használatakor, az összhatásra. Végül megszórjuk a lenmaggal, amit előtte kicsit megpirítottunk, egy száraz serpenyőben.
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti tészta
- 1 db csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 4 szem brokkoli
- 3 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
- 1 dl szójaszósz
- 1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
- 1 szál sárgarépa
- 1 ek lenmag
(Forrás:iranyakonyha.hu, TESCO.HU / Fotó: pinterest)