A spagettit a szokásos módon kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd félretesszük.

A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Ilyenre daraboljuk a paprikát is, a hagymát pedig hosszanti szálakra szeleteljük.

A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, ha fagyasztott, késsel akkor is el lehet darabolni.

A csirkemellet falatokra vágjuk, kicsit megsózzuk.

A wokban olajat melegítünk, majd beledobjuk a mellkockákat, és átforgatjuk alaposan. Nem kell sok idő ahhoz, hogy megpuhuljanak.

Kiszedjük egy tálra, és a helyére dobjuk a zöldségeket. Nem kell teljesen puhának lenniük, jó érezni evés közben, hogy mire is harapunk rá. Ha már "ress" a zöldség, akkor visszatesszük a húst is a wokba, és meglocsoljuk a decinyi szójaszósszal. Hozzátesszük a tésztát, és alaposan átforgatva, kicsit összepirítjuk.

Kevés sót használtunk, hiszen a szójaszósz eléggé sós, vigyázni kell a használatakor, az összhatásra. Végül megszórjuk a lenmaggal, amit előtte kicsit megpirítottunk, egy száraz serpenyőben.

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 szem brokkoli
  • 3 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 ek lenmag

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, TESCO.HU / Fotó: pinterest)