Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és hevítsük fel a tepsibe tett olajat. A apróra vágott zöldségeet beborsozzuk, sózzuk, ízesítjük, majd a tepsire tesszük és 30 percig sütjük. Ezt követően olivaolajat öntünk a serpenyőbe és megbároljuk benne a hagymát, majd hozzá adjuk a fokhagymát és egy percig együtt sütjük. Ezután összeöntjük az egészet a rízzsel és a balzsamecettel.

Következő lépésként hozzáadjuk a paradicsompürét és a levesalap felét, majd összekeverjük. Hagyjuk az egészet összeállni a rízzsel, majd beleöntjük a többit is és kis lángon főzzük.

20 perc után adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a sült zöldségeket. Ha szükséges, öntsünk még bele rizset vagy levesalapot. Végül ízesítsük bazsalikommal, sóval, borssal.

Hozzávalók

 

1 olívaolaj

300 g koktélparadicsom

2 darab pirospaprika

1 darab cukkini (nagyobb méretű)

2 csipet só és bors

A rizottóhoz

1 kanál olívaolaj

1 darab vöröshagyma (nagyobb méretű)

3 gerezd fokhagyma

225 g rizs

1 kanál balzsamecet

250 ml paradicsompüré

250 ml Zöldséges húslevesalap

6 darab szárított paradicsom

3 darab babérlevél

2 csipet só és bors

(Forrás:iranyakonyhat.hu, tesco.hu /Fotó:mti, pixabay)